Atelier profesional „Biblioteca modernă : funcții cunoscute, realități diferite”
- vizualizări: 27
Atelier profesional
Tema: „Biblioteca modernă: funcții cunoscute, realități diferite”
La data de 27 noiembrie 2014, Biblioteca Științifică Medicală a organizat un Atelier profesional cu genericul: „Biblioteca modernă : funcții cunoscute, realități diferite”, la care au participat 12 bibliotecari din rețeaua bibliotecilor medicale (Biblioteca Centrului Național de Sănătate Publică, Biblioteca Institutului Oncologic, Biblioteca Colegiului Național de Medicină și Farmacie, Biblioteca Spitalului Raional Hîncești, Biblioteca Colegiului de Medicină Ungheni, Biblioteca Colegiului de Medicină Cahul, Biblioteca Spitalului Clinic Municipal Bălți, Biblioteca Centrului Național Științifico-Practic Medicină de Urgență, Biblioteca Spitalului Clinic de Traumatologie și Ortopedie, Biblioteca Spitalului Clinic Central al Stației Căii Ferate mun. Chișinău, Biblioteca Spitalului Raional Leova),precum și 15 bibliotecari din Biblioteca Științifică Medicală.
Programul activității a avut 3 tematici în expunere:
- Politica promoțională – instrument vital pentru activitate și dezvoltare.
- Referințele bibliografice: reguli de prezentare.
- Prelucrarea analitico-sintetică a documentelor de profil medical.
Temele respective au fost expuse de 3 formatori: Bîrîiac Rodica, bibliotecar principal, secția Asistență Metodologică de Specialitate, Ana Rusu, bibliotecar principal, Secția Bibliografie și Asistență Informațională, Maria Enachi, șef secție Prelucrarea Analitico-Sintetică a Documentelor.
În scopul optimizării activității Bibliotecii Științifice Medicale în calitate de centru biblioteconomic pentru bibliotecile medicale din Republica Moldova, a fost realizat un sondaj care a ținut să elucideze părerea participanților la atelier în vederea activității realizate, precum și o apreciere de ansamblu a formatorilor și solicitări de subiecte în vederea activităților care vor fi realizate pe viitor. Respondenții au apreciat la nivel înalt activitatea actuală realizată, precum și pregătirea specialiștilor care le relatează informația. Au fost solicitate pe viitor tematici ce țin de Cadrul de reglementare a activității bibliotecilor, Procesul achiziționării documentelor de bibliotecă, precum și Managementul bibliotecilor: elaborarea programelor și a rapoartelor de bibliotecă.
Activitatea a fost suplinită de o expoziție de publicații : „Documente de specialitate. (achiziții noi).”
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii