Atelier profesional: Mendeley: manager al referinţelor bibliografice şi generator de citări

Publicat: 22.09.2021

1În data de 22 septembrie 2021, Centrul de Scriere Academică din cadrul Bibliotecii Ştiinţifice Medicale a USMF "Nicolae Testemiţanu" a organizat Atelierul profesional: Mendeley: manager al referinţelor bibliografice şi generator de citări, produs al editurii Elsevier. Activitatea a avut drept scop de a reflecta beneficiile utilizării acestui instrument şi de a partaja cunoştinţe în cadrul comunităţii bibliotecare în vederea formării competenţelor şi abilităţilor de lucru cu softul Mendeley.

Cei 63 de participanți, bibliotecari din cadrul bibliotecilor universitare din RM, ghidaţi de formatorul certificat de Elsevier, Elena Carpovici, bibliotecar principal BŞM, au parcurs toate etapele de utilizare a softului Mendeley. A fost făcută o prezentare a cerinţelor de instalare a extensiei Mendeley web importer în browser, de creare a contului utilizatorului Mendeley, de instalare a versiunii aplicaţiei Mendeley Desktop, de creare a bibliotecii personale, colecţiilor şi subcolecţiilor, de importare a datelor din surse externe etc. Cei prezenţi au manifestat un interes sporit și au apreciat utilitatea softului Mendeley care pune la dispoziţia utilizatorului diverse oportunităţi privind:5

  • generarea citatelor și listelor bibliografice în conformitate cu stilul de citare selectat,
  • organizarea și crearea propriilor biblioteci,
  • accesarea informaţiilor on-line oricând şi oriunde,
  • sincronizarea cu aplicația Mendeley Desktop și compatibilitatea acestuia cu alte dispozitivul utilizate,
  • crearea grupurilor de interes pentru un schimb de informații și colaborare științifică eficientă,
  • managementul eficient al timpului și spațiului de stocare a informației.

De asemenea, în cadrul atelierului, participanții au fost îndemnaţi să se alăture comunităţii Mendeley şi să devină formatori certificaţi de Elsevier.

 

Prezentarea se ataşează

2
3
4
5
6
7
8
27
28
2
3
4
5
6
7
8
27
28

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Considerați că BȘM trebuie să asigure accesul la raft pentru utilizatori?

Alegeri
Perioadă
-