Cursul “Criterii de identificare a revistelor pseudoştiinţifice: aspecte teoretice şi practice”
- vizualizări: 17
În ultima perioadă a luat amploare problematica publicării în reviste cu caracter pseudoştiinţific, reviste clone şi participarea la conferinţe pseudoştiinţifice. Pe data de 29 octombrie, bibliotecarii universitari s-au întrunit în vederea formării abilităţilor şi competenţelor de identificare a acestora. Astfel, având rolul de consilieri informaţionali, bibliotecarii academici sunt cei care ghidează comunităţile de cercetare aşa încât să poată distinge între reviste veridice, cu factor de impact, potrivite pentru publicarea rezultatelor activităţii de cercetare, şi reviste pseudoştiinţifice, care încalcă principiile eticii în cercetare.
Cursul “Criterii de identificare a revistelor pseudoştiinţifice: aspecte teoretice şi practice” a fost organizat în conformitate cu oferta educaţională a bibliotecilor universitare și specializate.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii