Cursul educațional „CRIS- instrument pentru gestionarea datelor de cercetare și a profilurilor cercetătorilor

Publicat: 23.10.2020

Pe data de 23 octombrie 2020, Biblioteca Științifică Medicală în colaborare cu Biblioteca Universității de Științe ale Sănătății din Lituania au organizat cursul educațional „CRIS- instrument pentru gestionarea datelor de cercetare și a profilurilor cercetătorilor”. Cursul a fost destinat specialiștilor din domeniul informării: bibliotecari, administratori de repozitorii, manageri din domeniul cercetării etc. În cadrul acestuia au fost abordate mai multe subiecte: cercetarea informațională  ca suport decizional; metadatele utilizate pentru înregistrarea publicațiilor științifice, datelor de cercetare și software în repozitorii; vizualizarea registrelor profilurilor cercetătorilor și a informațiilor privind proiectele de cercetare ale instituției; CRIS-DSpace - sursa primordială de informații privind cercetarea instituțională în cadrul infrastructurilor de cercetare de nivel național și internațional. Participanții s-au implicat activ în discuții, au adresat întrebări privind implementarea CRIS-Dspace.

La curs au participat 60 de persoane, bibliotecari din cadrul bibliotecilor universitare din RM, cercetători științifici, administratori de sistem, ingineri și alte persoane interesate. Cursul a fost moderat de Daiva Jurksaitiene, șef Departament Sisteme Informaționale, Biblioteca Universității de Științe ale Sănătății din Lituania.

1
2
2
3
6
9
1
2
2
3
6
9

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Considerați că BȘM trebuie să asigure accesul la raft pentru utilizatori?

Alegeri
Perioadă
-