Donație de carte oferită de Jana Bernic, dr. hab. în șt.med., profesor universitar, Om emerit

Publicat: 07.06.2022

1Biblioteca Ştiinţifică Medicală a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova își exprimă recunoștința și aduce sincere mulţumiri dnei Jana Bernic, dr. hab. în șt.med., profesor universitar, Om emerit, pentru donaţia de carte oferită.

Donația cuprinde 20 exemplare de carte tipărită, dar şi varianta electronică a publicaţiei :

Chirurgie pediatrică: Cazuri clinice / Dolghier Lidia, Gudumac Eva, Ceban Emil [et al.]; sub redacția: Jana Bernic; Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. – Chișinău: S.n., 2022 (Print-Caro). – 288 p.: fig., tab.

ISBN 978-9975-56-984-2.

Lucrarea a fost realizată în cadrul Proiectului de stat 20.80009.8007.32 „Anomaliile congenitale chirurgicale la nou-născut, sugar, adolescent. Chirurgia reconstructivă în afecțiunile malformative congenitale la copil 0-18 ani”.

Prezenta lucrare de chirurgie, anesteziologie, reanimatologie pediatrică este un instrument de lucru valoros pentru  studenții mediciniști, rezidenți și tineri specialiști. Scopul lucrării este să reflecte esențialul în diagnosticul și tratamentul unor afecțiuni frecvent întâlnite la copil.

Publicația reprezintă, în mare măsură concepția colectivelor de cadre didactice ale Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, Laboratorului de Infecții Chirurgicale la Copii, Laboratorului științific de corecție chirurgicală a viciilor congenitale la copii și al Departamentului de Pediatrie al USMF „Nicolae Testemițanu”, precum și al Catedrei de Recuperare în Afecțiuni Pediatrice, Facultatea de Bioenginerie Medicală UMF Gr. T. Popa, Iași, România.

 

Publicația poate fi consultată atât în sălile de lectură ale Bibliotecii Ştiinţifice Medicale, cât şi on-line, pe pagina BŞM, în Biblioteca Electronică Didactică.

 

https://library.usmf.md/ro/library/chirurgia-pediatrica-si-pedodontie/dolghier-l-gudumac-e-ceban-e-danila-et-al-chirurgie

1
2
1
2

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-