"Eminescu - sfântul prea curat al versului românesc" (Tudor Arghezi)

Publicat: 18.01.2024

EminescuCea mai sonoră voce poetică din literatura românâ rămâne a fi Mihai Eminescu, Luceafărul poeziei românești! Eminescu-i remușcarea /dorului de absolut…Eminescu este chipul / infinitului din noi. (Adrian Păunescu)

Opera lui Eminescu rămâne o valoare incontestabilă, iar actualitatea versurilor lui sunt recunoscute atât în spațiul românesc, cât și cel european.

Biblioteca Ştiinţifică Medicală a IP USMF "Nicolae Testemiţanu" aduce un omagiu colegului Mihai Eminescu, cel care a fost, o scurtă perioadă, directorul Bibliotecii Centrale din Iași. Într-o scrisoare adresată Veronicăi Micle scria: “sunt fericit ca mi-am ales un loc potrivit cu firea mea singuratică și dornică de cercetare”. Găsea întotdeauna în bibliotecă “un liman de liniște”.

Biblioteca Vă invită să-l citiți / recitiți pe Eminescu din filele publicațiilor existente în colecțiile BȘM Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Vă așteptăm la Bibliotecă!

Eminescu

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-