Expoziție de carte veche și rară

Expoziţie de carte veche şi rară la Biblioteca Ştiinţifică Medicală în cadrul Zilelor Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” 2021!

Publicat: 19.10.2021

Expoziţie de carte veche şi rară:

Valori bibliofile din Colecţia W.-I. Kossakowski

 

expoPe data de 18 octombrie 2021, la Biblioteca Ştiinţifică Medicală USMF „Nicolae Testemiţanu”, în cadrul manifestărilor aniversare dedicate Zilelor Universității, a fost inaugurată Expoziţia de carte veche şi rară din Colecţia W.-I. Kossakowski. Sunt expuse selectiv 80 de exemplare de o valoare bibliofilă considerabilă din Colecţia personală de carte care a aparţinut medicului-savant Wladislaw-Ivan L. Kossakowski (1855-1915) – părintelui psihiatriei moldoveneşti şi fondatorului primului spital de psihiatrie din Basarabia la Costiujeni.

Colecţia a fost donată Bibliotecii Medicale Republicane în perioada aa. 1953-1954 şi include 95 de publicaţii care deţin parafa medicală şi inscripţia-autograf a donatorului. Printre exemplarele expuse se numără publicaţii preponderent din domeniul psihiatriei dar şi din alte domenii ale medicinei, datând cu secolul XIX editate în limbile: rusă, franceză, germană, poloneză, română, engleză. Valorile bibliofile din Colecţia W. Kossakowski fac parte din patrimoniul documentar a USMF “Nicolae Testemiţanu” şi prezintă un interes deosebit pentru comunitatea ştiinţifică medicală din ţară.

Publicaţiile din Colecţia W.-I. Kossakowski vor fi expuse în perioada 18 octombrie – 18 noiembrie 2021, în incinta Bibliotecii Ştiinţifice Medicale USMF „Nicolae Testemiţanu” (str. Nicolae Testemiţanu 29, Spitalul Clinic Republican, etajul 3, Sala de lectură nr. 3). 

1
2
1
2

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-