Săptămâna Internațională a Accesului Deschis

Publicat: 22.10.2023

Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2023 (Open Access Week) este un eveniment global, care a ajuns în acest an la a șaisprezecea ediție. Tema declarată pentru anul 2023 este “Community Over Commercialization” – „Comunitatea mai presus de comercializare”. Această temă stimulează un dialog deschis cu privire la prioritizarea intereselor publicului larg și ale comunităților academice în ceea ce privește cercetarea deschisă. Alegerea temei din acest an de către Comitetul Consultativ al Săptămânii Accesului Deschis reprezintă o oportunitate pentru a ne uni eforturile, a acționa în vederea creșterii gradului de conștientizare cu privire la importanța controlului exercitat de comunitate asupra sistemelor de partajare a cunoștințelor.

În fiecare an bibliotecile din întreaga lume pledează pentru o schimbare prin participarea la Săptămâna Internațională a Accesului Deschis (OA), care este o oportunitate pentru a deschide și accelera cercetarea, a utiliza descoperirile pentru a îmbunătăți viața oamenilor. În acest context, Biblioteca Științifică Medicală și-a propus un program amplu de activități privind promovarea mișcării Accesului Deschis și încurajează întreaga comunitate univeritară medicală să se IMPLICE în advocacy Open Access.

 

Programul Săptămânii OA 2023

 

Galeria foto

OAWeek

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-