Secțiunea VIII.3 Implicațiile bibliotecii academice în promovarea Științei Deschise. Conferința științifică anuală: Cercetarea în biomedicină și sănătate: Calitate, Excelență și Performanță

Publicat: 21.10.2023

1Pe data de 19.10.2023, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din RM a organizat Conferința științifică anuală „Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță”. În acest an Alma Mater marchează cea de-a 78-a aniversare de la fondare.

În acest context, Biblioteca Ştiinţifică Medicală a participat la acest for ştiinţific de rând cu celelalte subdiviziuni ale Universităţii, antrenate în procesul de studiu și cercetare. Secțiunea VIII.3. Implicațiile bibliotecii academice în promovarea Științei Deschise a întrunit specialiști din cadrul Bibliotecii Ştiinţifice Medicale şi din instituțiile infodocumentare din reţeaua bibliotecilor medicale din ţară, dar și alte persoane interesate.2

De asemenea, BȘM a organizat Cursul educaţional: Resurse informaţionale în susţinerea procesului de cercetare. În cadrul cursului au fost abordate subiecte privind utilizarea bazelor de date statistice în cercetarea medicală şi criteriile de identificare a revistelor pseudoştiinţifice. La curs au participat cercetători, cadre didactice, studenți, rezidenți, studenți doctoranzi și bibliotecari.

 

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-