Ziua mondială de combatere a TBC

Publicat: 22.03.2024

 1  Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC) este recunoscută oficial şi celebrată în întreaga lume din 24 martie 1995. Genericul din acest an „Da! Putem pune capăt tuberculozei!” ( “Yes! We can end TB”) evidenţiază posibilitatea accelerării progresului în vederea stopării tuberculozei, accentul fiind pus pe transpunerea acestor angajamente în acțiuni concrete pentru a îmbunătăți accesul la tratamentul preventiv pentru tuberculoză. OMS promovează dialogul şi colaborarea dintre indivizi şi comunitate pentru a pune capăt epidemiei de tuberculoză.

   Potrivit OMS, Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei reprezintă o oportunitate pentru a avertiza asupra incidenţei acestei boli, pentru a promova metodele de prevenţie şi control. De asemenea, reprezintă o ocazie de a mobiliza mediul politic şi social pentru succesul strategiei OMS de eradicare a bolii. Scopul acestei strategii este de a reduce rata mortalităţii din cauza TBC cu până la 95% şi apariţia de cazuri noi de îmbolnăvire cu până la 90% între 2015 şi 2035.

      Cu prilejul acestei zile, Biblioteca Ştiinţifică Medicală vă invită la Expoziţia tematică: “Ziua mondială de combatere a tuberculozei”, în Sala de lectură nr. 3 (str. Testemiţanu, 29, et. 3).

TBC

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-