Ziua mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale

Publicat: 16.05.2024

An de an, comunitatea medicală naţională, internațională, societăți și organizații care promovează sănătatea şi starea de bine, marchează pe 17 mai Ziua Mondială Împotriva Hipertensiunii Arteriale. Această zi este promovată începând cu anul 2005 de Liga Mondială a Hipertensiunii (World Hypertension League — WHL) în parteneriat cu Societatea Internaţională de Hipertensiune (International Society of Hypertension — ISH) şi cu alte organizaţii abilitate. Hipertensiunea este principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare.

HAÎn anul curent această zi este marcată sub genericul „Măsoară-ți tensiunea arterială cu precizie, controleaz-o, trăiește mai mult!”, scopul fiind de a educa publicul și de a spori gradul de conștientizare a acestei afecţiuni, hipertensiunea arterială.  

Cu prilejul acestei zile, Biblioteca Ştiinţifică Medicală vă invită la Expoziţia tematică: “Ziua Mondială Împotriva Hipertensiunii Arteriale”, în Sala de lectură nr. 3 (str. Testemiţanu, 29, et. 3).

HA

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-