Ziua Mondială a Diabetului

Publicat: 09.11.2023

1Marcarea anuală a Zilei Mondiale a Diabetului (ZMD) pe data de 14 noiembrie este o oportunitate de a conştientiza importanţa unui mod de viaţă sănătos. Lipsa activității fizice, stilul de viață sedentar și obiceiurile alimentare nesănătoase reprezintă o problemă socială globală critică şi principala cauză de dezvoltare a diabetului zaharat. Genericul Zilei Mondiale a Diabetului în perioada 2021-2023 este „Accesul la îngrijirea diabetului - Dacă nu acum, când?”, care pune accent pe necesitatea și accesul la programe educaționale de îngrijire şi monitorizare pentru milioanele de persoane care suferă de diabet.

În acest context Biblioteca Ştiinţifică Medicală a IP USMF "Nicolae Testemiţanu" se alătură celor peste un miliard de oameni din circa 160 de țări ale lumii implicaţi în această campanie globală şi organizează expoziţia tematică: „ Ziua Mondială a Diabetului ", unde sunt expuse publicaţii ce reflectă diverse aspecte ale acestei boli cronice a sistemului endocrin.

Expoziția este accesibilă în perioada de 9 – 17 noiembrie în Sala de Lectură nr. 3 a Bibliotecii (str. Nicolae Testemițanu, 29, et. 3).

ex

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-