Ziua Mondială fără Tutun

Publicat: 01.06.2022

 

1Ziua Mondială fără Tutun este marcată anual pe data de 31 mai. Această zi a fost proclamată în a. 1988 de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), la cea de-a 42-a Adunare Mondială a Sănătății (Rezoluția nr. WHA42.19), cu scopul de a încuraja oamenii să renunțe la tutun pentru a-și proteja sănătatea. „Tutunul – o amenințare pentru mediul înconjurător” este sloganul Zilei Mondiale fără Tutun” din acest an.  

Tutunul este o problemă importantă de sănătate publică. Potrivit Ministerului Sănătății din RM, în anul 2021, circa 6 000 de persoane au decedat din cauza consumului produselor din tutun și a celor conexe.

În acest context, în perioada 31 mai – 2 iunie, Biblioteca Ştiinţifică Medicală a IP USMF "Nicolae Testemiţanu", organizează expoziţa tematică: Ziua Mondială fără Tutun (Sala de Lectură nr. 3 (str. Nicolae Testemițanu, 29, et. 3).

1

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-