Ziua Mondială a Inimii

Publicat: 27.09.2021

   Pe data de 29 septembrie va fi marcată Ziua Mondială a Inimii, eveniment organizat la nivel internațional de Federația Mondială a Inimii și sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătății și al UNESCO, în scopul creşterii gradului de conştientizare a populației asupra factorilor de risc ce duc la apariția bolilor cardiovasculare (BCV).  În acest an genericul acestei zile este „Folosește-ți inima pentru conectare”.
    Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces din lume, anual înregistrându-se 18,6 milioane de decese. La nivel mondial în jur de 520 de milioane de persoane suferă de boli cardiovasculare și au fost afectate în mod disproporțional de COVID-19. Aceștia au fost expuși unui risc mai mare de a dezvolta forme grave ale bolii. Numărul acestora este în continuă creştere.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii, în Republica Moldova BCV se situează pe primul loc în clasamentul cauzelor de deces. Pe parcursul anului 2020 au decedat 22872 de persoane, comparativ cu 21512 decese în 2019, din cauza afecțiunilor aparatului cardiovascular.ziua mondiala a inimii

 Cu ocazia  Zilei Mondiale a Inimii 2021, în perioada  27.09.2021 - 01.10.2021, Biblioteca Ştiinţifică Medicală va organiza expoziţii tematice cu titlul "29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii" la Centrul de Informare şi Documentare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Sala de lectură nr. 3 (str. Nicolae Testemiţanu, 29, Spitalul Clinic Republican, et. 3), Sala de lectură nr. 2 (str. Malina Mică, 66, bl. didactic nr. 2, et. 3).

   Vă invităm să vizitaţi Biblioteca Ştiinţifică Medicală pentru a consulta resurse informaţionale oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (monografii, ediţii periodice, rapoarte statistice, biblioteci electronice, baze de date etc.)

 

expo

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Considerați că BȘM trebuie să asigure accesul la raft pentru utilizatori?

Alegeri
Perioadă
-