Ziua Mondială a Rinichiului

Publicat: 11.03.2024

Ziua Mondială a Rinichiului (WKD), sărbătorită anual în a doua zi de joi a lunii martie, este o inițiativă comună a Societății Internaționale de Nefrologie (ISN) și a Federației Internaționale a Fundațiilor Rinichiului – Alianța Mondială a Rinichiului (IFKF-WKA).

Ziua Mondială a Rinichiului este o campanie globală menită să sporească gradul de conștientizare cu privire la importanța sănătății rinichilor. Potrivit OMS, astăzi fiecare a zecea persoană din lume suferă de afecțiuni ale sistemului renal.

În anul 2024, genericul stabilit de Comitetul de coordonare al Zilei Mondiale a Rinichiului  este „Sănătatea rinichilor pentru toți – Promovarea accesului echitabil la îngrijire și la practica optimă a medicamentelor”.  Această temă subliniază importanța accesului la îngrijire și medicamentele de care au nevoie bolnavii de rinichi. Progresele medicale recente au încetinit semnificativ progresia bolilor de rinichi și au redus complicațiile.

Cu prilejul acestei zile, Biblioteca Ştiinţifică Medicală a IP USMF "Nicolae Testemiţanu" se alătură campaniei de promovare a sănătăţii rinichilor şi vă invită la  expoziţia tematică: „Ziua Mondială a Rinichiului ”, unde sunt expuse publicaţii ce reflectă diverse aspecte ale acestei probleme. Expoziția este organizată  în perioada 12 martie – 19 martie  în Sala de Lectură nr. 3 a BŞM (str. Nicolae Testemițanu, 29, et. 3).

 

Testează-ţi cunoştinţele privind sănătatea rinichiului https://www.worldkidneyday.org/kidney-quiz/

WKD

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-