Ziua mondială a sănătăţii mintale

Publicat: 07.10.2021

1Ziua mondială a sănătăţii mintale se marchează în fiecare an la 10 octombrie. Această zi a fost stabilită, în 1992, de către Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health - WFMH), pentru a creşte gradul de conştientizare şi educare, la nivel mondial, în privinţa sănătăţii mintale. În acest an genericul acestei zile este „Scopul nostru: grija pentru sănătatea mintală a tuturor”.

Pandemia COVID-19 afectează sănătatea mintală a oamenilor. Anumite categorii de persoane sunt deosebit de afectate, inclusiv personalul medical și alți lucrători din zona roșie, studenți, persoane singure și pacienți cu boli mintale preexistente. De asemenea, pandemia provoacă perturbări grave în furnizarea de îngrijiri pentru tulburările neurologice și de dependență de droguri.

Cu această ocazie, Biblioteca Ştiinţifică Medicală organizează în perioada 8 –12 octombrie 2021 o expoziție tematică cu titlul „10 octombrie  – Ziua Mondială a Sănătății Mintale” la Centrul de Informare şi Documentare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Sala de lectură nr. 3 (str. Nicolae Testemiţanu, 29, Spitalul Clinic Republican, et. 3).

Vă invităm să vizitaţi Biblioteca Ştiinţifică Medicală pentru a consulta resurse informaţionale pentru a cunoaște mai bine cum să aveți grijă de propria sănătate mintală și să oferiți sprijin și celorlalți.

Ziua Sanatatii mintale

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Considerați că BȘM trebuie să asigure accesul la raft pentru utilizatori?

Alegeri
Perioadă
-