Ziua mondială a sănătăţii mintale
- vizualizări: 281
Ziua mondială a sănătăţii mintale este marcată în fiecare an pe data de 10 octombrie. Această zi a fost stabilită, în 1992, de către Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health - WFMH), pentru a spori gradul de conştientizare cu privire la sănătatea mintală în întreaga lume, a mobiliza eforturile în sprijinul celor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală, a promova importanța sănătății mintale și a bunăstării.
Potrivit Ministerului Sănătăţii al RM, pandemia de COVID-19 a avut un impact sever asupra copiilor, adolescenţilor şi adulţilor tineri și care a afectat grav sănătatea mintală a populațiilor din țările europene și a perturbat serviciile de sănătate mintală. Estimările indică creșterea atât a tulburărilor de anxietate, cât și a tulburărilor depresive la peste 25% în primul an de pandemie. În același timp, serviciile de sănătate mintală au fost grav perturbate.
Într-o perioadă în care lumea continuă să se confrunte cu consecinţele şi impactul fără precedent al sănătăţii mintale şi impactul pandemiei de COVID-19 asupra a miliarde de oameni, în acest an, la îndemnul Federației Mondiale pentru Sănătatea Mintală (WFMH) vorbim despre sănătatea mintală ca prioritate globală (Make mental health & well-being for all a global priority).
Biblioteca Ştiinţifică Medicală a IP USMF "Nicolae Testemiţanu" organizează o expoziţie tematică: „Ziua Mondială a Sănătății mintale”, cu scopul de a informa utilizatorii despre problemele sănătății mintale și identificarea soluțiilor pentru ameliorarea situației existente. Expoziția va fi organizată în perioada 07- 12 octombrie în Sala de Lectură nr. 3 (str. Nicolae Testemițanu, 29, Spitalul Clinic Republican, et. 3).
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii