Ziua Mondială a Stomatologului!

Publicat: 08.02.2024

Ziua profesională a medicilor stomatologi este marcată anual pe data de 9 februarie, în ziua comemorării Sfintei Apollonia, îngerul păzitor a celor cu durere de dinți și a stomatologilor. Apollonia era fiica unui funcționar de stat major în Alexandria, care credea în Hristos, pe vremea când mulți compatrioți ai ei erau păgâni. La vârsta de 49 de ani, în perioada persecuției creștinilor, a fost martirizată. Călăul i-a extras dinții și i-a zdrobit maxilarele. Atunci ea a rezistat torturilor inumane, a fost fermă în credința ei și nu a renunțat la creștinism. În acel moment, ea a devenit patroana celor care suferă de durere de dinţi şi alte boli stomatologice, iar mai târziu şi a stomatologilor. În 1984 Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Societatea Internaţională a Stomatologilor au stabilit ziua de 9 februarie drept Ziua Mondială a Stomatologului.

Această zi ne oferă prilejul de a aduce sincere felicitări tuturor medicilor stomatologi și membrilor Facultății de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Sunteți creatorii zâmbetelor frumoase și cei care asiguraţi sănătatea orală a populaţiei.

Echipa Bibliotecii Vă adresează sincere urări de sănătate, tenacitate, dibăcie, măiestrie și realizări notabile în munca Dumneavoastră.

Bucurați-Vă de respectul și recunoștința pacienților!

 

* Biblioteca Ştiinţifică Medicală Vă invită la expoziţia consacrată Zilei Mondiale a Stomatologului, în Sala de lectură nr. 3.

Ziua mondiala a stomatologului

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-