Zilele Universității

19-22 octombrie 2021 – Zilele Universității

Publicat: 18.10.2021

 

Alma Mater

În continuarea frumoasei tradiții autumnale, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează un program amplu de activități științifico-didactice, culturale și sportive cu prilejul aniversării a 76-a de la fondare, iar evenimentul principal îl constituie Conferința științifică anuală cu genericul Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță.

În data de 19 octombrie vor avea loc două lansări de carte: Esențialul în infecția COVID-19 la copii, autori: Eva Gudumac, Svetlana Șciuca, Emil Ceban ș.a., și Constantin Ețco, Magul din Țara gorunilor, autor – Liviu Belâi, care vor fi organizate în regim on-line cu transmisie live.  

La 20 octombrie, ora 12:00, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină va organiza un flashmob cu genericul Happy Birthday, Alma Mater,  în fața Blocului didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).

Conferința științifică anuală va fi inaugurată miercuri, 20 octombrie, ora 13:00, și va integra viziuni interdisciplinare extinse, cu tangențe ale medicinei și alte domenii, și va pune accent pe comunicarea și colaborarea cu savanți și specialiști notorii. Conferința include patru prelegeri magistrale State of the Art Lectures, ținute de profesori invitați de peste hotare, specialiști renumiți în domeniu și o masă rotundă: Rețeaua medicală DiaMed.MD – instruire prin cercetare în era internaționalizării.

Joi, 21 octombrie, în prima jumătate a zilei, se vor desfășura sesiunile în secții pe profil tematic, în regim on-line. La 22 octombrie, tinerii medici vor participa la cursuri educaționale și workshopuri medicale, inclusiv la 4 cursuri off-line organizate la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală. În a doua parte a zilei, va avea loc ședința extinsă a Senatului universitar și Gala Laureaților, începând cu ora 16:00. Conferința științifică anuală va fi creditată cu 25 de credite de Educație Medicală Continuă de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova.

Programul include și expoziții virtuale ale realizărilor în domeniul cercetării și inovării în anii 2020-2021: publicații didactice și științifice, postere electronice, obiecte de proprietate intelectuală, participări la târguri și expoziții internaționale etc. 

Competițiile sportive și manifestările culturale sunt organizate cu participarea și suportul Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină și Comitetului sindical al angajaților USMF „Nicolae Testemițanu”. 

Mai multe detalii găsiți în Programul-invitație la lucrările Conferinței și în Programul manifestărilor aniversare.

alma mater
usmf
Alma Mater
aniversare
conferinţă
state of the art  lectures
76 de ani
universitate

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Considerați că BȘM trebuie să asigure accesul la raft pentru utilizatori?

Alegeri
Perioadă
-