Educația Mediatică pentru bibliotecarii din sistemul biblioteconomic al Republicii Moldova

Publicat: 20.05.2019

1În perioada 13 – 15 mai, IREX-Europa a desfăşurat cea de-a doua rundă a instruirii privind  Educația Mediatică  pentru 16 bibliotecari din sistemul naţional de biblioteci.

Biblioteca Științifică Medicală a IP USMF „Nicolae Testemițanu” a fost reprezentată la acest training de Olesea Dobrea, Șef Secție Automatizare Tehnologii de Bibliotecă și Cercetare, și Angela Gheorghița, bibliotecar principal, secția Automatizare Tehnologii de Bibliotecă și Cercetare.

Formatorii au propus formabililor următoarele noțiuni spre studiu:

  • Propaganda și formele ei.
  • Dependența online.
  • Grooming.
  • Cyberbulling.
  • Trolling și escrocherie virtuală.

Bibliotecarii au fost familiarizați cu noi metode și tehnici de lucru.

Invitat special al sesiunii „Cine este jurnalistul și care sunt responsabilitățile lui? Etica în jurnalism“ a fost doamna Viorica Tataru, jurnalist la Ziarul de Gardă, care a vorbit formabililor despre drepturile omului, despre cine este jurnalistul civic și despre puterea cuvântului în mass-media.

      La finele  sesiunii  bibliotecarilor li s-au înmânat Diplome de traineri în Educația Mediatică.

      Training-ul privind Educaţia Mediatică face parte din Proiectul Consolidarea Presei Independente și Educația Mediatică în Moldova derulat de IREX Europe, în parteneriat cu programul Novateca și cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Considerați că BȘM trebuie să asigure accesul la raft pentru utilizatori?

Alegeri
Perioadă
-