manual boli infectioase

Manualul de boli infecţioase în colecţia BŞM, donaţie oferită de membrii catedrei Boli Infecțioase a USMF „Nicolae Testemițanu”

Publicat: 15.09.2021

donatie boli infectioaseAstăzi, 15 septembrie 2021, Biblioteca Științifică Medicală a fost vizitată de membrii Catedrei Boli Infecțioase a USMF „Nicolae Testemițanu”, care au adus în dar Bibliotecii 150 de exemplare a Manualului de Boli Infecțioase la Copii, ediția a 3-a, sub redacția conf. univ., dr. Galina Rusu. Publicaţia didactică expune informații științifico-practice cu privire la maladiile infecțioase la copii de diferite vârste, inclusiv copii de vârstă fragedă. În manual sunt incluse teme noi: infecția COVID-19, amigdalita acută la copii, infecția cu norovirus, infecția cu parvovirus B19, rabia. Sunt prezentate metodele de diagnosticare, tratament, profilaxie a bolilor infecțioase și evidențiate urgențele în baza recomandărilor OMS, protocoalelor clinice naționale și internaționale, ghidurilor, etc.

Acest manual de o valoare inestimabilă vine să asigure procesul de instruire, cercetare și practică medicală.

Gheorghe Plăcintă, dr. șt. med., conf.univ., decan al Facultăţii de Medicină nr. 1 ; şef catedră Boli infecțioase, a adus cuvinte de felicitare şi recunoştinţă colectivului de autori ai Manualului de Boli infecţioase la copii şi a apreciat înalt munca depusă.

Liubovi Karnaeva, director Biblioteca Ştiinţifică Medicală a adus sincere mulțumiri colectivului de autori pentru contribuția adusă la dezvoltarea colecției de profil.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

PRO (100%)
100%
CONTRA (0%)
0%
Voturi total: 1
Perioadă
-