Masa rotundă cu genericul „Libertatea, solidaritatea și respectul reciproc în sistemul medical european”

Publicat: 06.12.2019
4

În data de 04.12.2019, Centrul de Informare Europeană din cadrul Bibliotecii Științifice Medicale în colaborare cu Catedra de filosofie și bioetică a IP USMF „Nicolae Testemițanu“ au organizat masa rotundă cu genericul „Libertatea, solidaritatea și respectul reciproc în sistemul medical european”.

La eveniment au fost invitați studenți și cadre didactice ale IP USMF „Nicolae Testemițanu“, care au prezentat comunicări cu privire la principiile de bază, esențiale pentru domeniul medicinii: libertatea, solidaritatea și respectul reciproc, principiile morale, principiile bioeticii, particularitățile medicinii autohtone în contextul sistemelor medicale europene, rolul libertății în medicină.

Participanții la masa rotundă au menționat, că în domeniul medicinii atât medicul, cât și pacientul, acționând liber, își asumă riscuri și sunt responsabili pentru deciziile luate.

Programul evenimentului se anexează.

2
3
5
2
3
5

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Considerați că BȘM trebuie să asigure accesul la raft pentru utilizatori?

Alegeri
Perioadă
-