Sesiune de instruire organizată în cadrul Săptămânii Internaționale a Accesului Deschis

Publicat: 20.10.2020

Pe data de 19 octombrie 2020, Biblioteca Științifică Medicală a dat startul Săptămânii Internaționale a Accesului Deschis la Informație.

În acest context, pe data de 20 octombrie 2020, Biblioteca Științifică Medicală a organizat sesiunea de instruire, cu scop de informare, promovare și advocacy a Accesului Deschis, pentru studenții anilor I-VI a Facultății de Medicină Nr. 1. Sesiunea s-a desfășurat în regim online, utilizînd aplicația Google Meet.

În cadrul evenimentului, participanților le-au fost prezentate conținuturile digitale create de Bibliotecă (BED https://library.usmf.md/ro/library), Repozitoriul Instituțional al USMF „Nicolae Testemițanu” din RM (http://repository.usmf.md/). De asemenea, au fost prezentate și alte resurse medicale în acces deschis: DOAJ, OMICS International, SpringerOpen, Scientific Electronic Library Online (SCIELO),  PubMed, BioMed Central, Public Library of Science(PLOS), Japan Science and Technology Information Aggregator, Electronic (J-STAGE), ș.a. (https://library.usmf.md/ro/resurse-n-acces-deschis). Studenții au fost informați despre principiile și beneficiile publicării rezultatelor cercetării în Acces Deschis și au fost îndemnați să susțină și să promoveze această inițiativă.

Participanții au primit (electronic) posterul și alte materiale informative și promoționale privind Săptămâna OA.

BȘM aduce sincere mulțumiri și apreciază înalt implicarea Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină (ASRM) de a organiza studenții în vederea participării la sesiunea de instruire.

 

Alte detalii

1

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Considerați că BȘM trebuie să asigure accesul la raft pentru utilizatori?

Alegeri
Perioadă
-