EUROPE DAY 2020

ZIUA EUROPEI 2020: ÎMPREUNĂ MAI PUTERNICI, SUNTEM SOLIDARI PENTRU SĂNĂTATE!

Publicat: 05.05.2020

EUROPE DAYUniunea Europeană marchează în acest an 70 de ani de la Declarația Schuman. În acest context, Delegația Uniunii Europene la Chișinău, împreună cu Ambasadele statelor membre UE acreditate în Republica Moldova și Ambasadele țărilor Parteneriatului Estic vine cu un îndemn către populație să stea acasă și să fie parte a evenimentelor educaționale, culturale și interactive organizate cu prilejul Zilei Europei. Începând cu data de 5 mai, evenimentele vor fi difuzate la TV, radio și în online. Potrivit sursei citate, Uniunea Europeană rămâne aproape de cetățenii R. Moldova, aducând-le acasă o serie de evenimente online care să marcheze valorile europene, în pofida acestei perioade pline de provocări.

Potrivit comunicatului de presă al Delegației UE în Republica Moldova, agenda evenimentelor începe pe 5 mai, la TV și Radio, urmată de mai multe evenimente care își propun să informeze despre cooperarea dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, în mediul online.

Pe data de 9 mai, va avea loc un concert susținut de Moldovan National Youth Orchestra și La La Play Voices, cu participarea a 200 de muzicieni din Republica Moldova și Uniunea Europeană. Tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană va avea loc la TV și online, în perioada 10 – 17 mai. În cadrul Festivalului, publicul va avea acces la filme artistice și documentare de valoare unică, precum și concerte susținute de cântăreți renumiți din întreaga Europă.

Potrivit ambasadorului UE în Republica Moldova, Peter Michalko, Ziua Europei marchează valorile care au stat la bazele formării Uniunii Europene și care, timp de 70 de ani de la Declarația Schuman, au guvernat, prin solidarizare și unitate, statele membre:aceste valori ne permit să trăim împreună, să devenim și mai puternici și mai uniți, contrar diferențelor de limbă, cultură, religie și obiceiuri. Solidaritatea este pilonul pe care se bazează funcționarea Uniunii Europene, fiind aplicată în mod special și în relația cu Republica Moldova. Pandemia de coronavirus cred că a demonstrat mai mult ca niciodată că doar prin solidarizare, putem să facem față oricărei provocări și să devenim și mai puternici”, a spus ambasadorul.

Click aici pentru a vizualiza agenda https://www.eu4moldova.md/ro/ziua-europei-2020

1

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

Urmăriți-ne

Comentarii

Sondaj

Considerați că BȘM trebuie să asigure accesul la raft pentru utilizatori?

Alegeri
Perioadă
-